067 532-08-15
У вашому кошику
0 Пусто

Медяники-Веселяники

медові пряники для дітей у вигляді веселих фігурок тваринок, автомобільчиків, пташок, рибок, хатинок та інші для оригінального солодкого подарунку дитині

Забутий смак медяників.        

 

     Колись, але не дуже давно, найкращими солодкими подарунками для дітей були саме медяники, причому дуже схожі на ті, які ми і робимо. З яким нетерпінням дитина чекала на свого батька чи маму, які, повертаючись з ярмарку, не забували купити їй в подарунок кілька медяничків.      

     У той час іншим солодким подарунком могла бути льодяникова цукерка – півник на паличці, або велика довга цукерка в яскравій смугастій обгортці. Але медяники завжди були на першому місці. Різних форм і розмірів, вкриті цукровою глазур'ю, яка надавала їм додаткову солодкість і відтіняла видрукуваний на них візерунок.

Ми називаємо наші вироби медяниками, бо така українська традиція. Проте, ви можете знати ці вироби і під назвою пряники, що не змінює їх характеристик. Та нам більш подобається називати їх медяниками, на відміну від пряників, адже остання назва більш властива тим виробам, які виготовляють і понині у Росії. 

     Так ось: перед вами саме ті медяники, або ж пряники, які ви пам'ятаєте з дитинства. Чому ми так можемо стверджувати?      

     Ну, по-перше, тісто. Тісто, з якого ми виготовляємо медяники, не зовсім звичайне, воно готується особливим заварним способом, а потім ... вилежується, тобто витримується деякий час, немовби дозріває. Це необхідно робити для того, щоб пройшли певні процеси ферментації. Як фахівці мядяникової справи, можемо стверджувати, що різниця між "молодим" і витриманим тістом відчувається в готовому виробі. Нам більше подобається смак і консистенція витриманого тіста.      

     У тісто ми кладемо тільки натуральні прості продукти: борошно, яйця, патоку, додаємо прянощі. Адже саме від них, через свій пряний смак медяники колись іменувалися і пряниками.

     І обов'язково - мед: натуральний, бджолиний, а не якийсь там штучний. Ми навіть не знаємо, якими могли б бути на смак наші медяники, якщо справжній ароматний мед з вулика замінити на штучний ніби мед, який зовсім не мед. Навіть і пробувати не хочеться.      

     По-друге, це спосіб виробництва. Як і в минулі часи, ми формуємо медяники в дерев'яних формах, вручну втискуючи тісто в заглиблення форми, потім заповнюємо її повидлом, закриваємо іншим шаром тіста, після чого легким постукуванням вибиваємо майбутній виріб з форми.      

     Саме такі медяники називають друкованими, хоча в Україні це слово не прижилося. 

     По-третє, щоб медяник став дійсно тим, яким потрібно, його необхідно правильно спекти в печі. Процес випічки медяників теж має свої особливості, адже потрібно досягти правильного співвідношення твердості поверхні, щоб зберегти відбиток на медяникові і м'якості самого виробу, щоб його приємно було їсти. Беремо на себе сміливість стверджувати, що нам це вдається.      

     Ну, і фінальна частина виготовлення медяника – покриття його поверхні солодкою цукровою поливою - глазур'ю, яка надає медяникам солодких ноток, а ще допомагає виділити рельєф відбитка на ньому. 

     Якщо ви вже тут, придивіться до наших виробів, погортайте сторінки сайту, вибираючи ті медяники, які найбільш підходять до вашого настрою і ситуації, для якої ви хотіли б їх замовити. Ясна річ, перш думаємо про дітей, їх дитячі радощі, коли вони отримають в подарунок від вас справжні гарні і смачні вироби. Але багато дорослих купують їх і для себе, можливо бажаючи знову повернутися в дитинство.      

     Наші медяники, медові пряники, із задоволенням поїдуть в будь-яке місто України: до Києва, Запоріжжя, Харкова, Дніпра, Одеси. Перерахувати всі адреси неможливо, та ми й не збираємося цього робити. Наша справа – пекти смачні медяники Веселяники і радувати вас і ваших діток їх смаком і зовнішнім виглядом, а ваша – купити їх з думкою про дорогих вам людей.